Dat werkt moderner

OVET

Modernisering OVET 9

TES Industrial Systems B.V. heeft van Ovet B.V. de opdracht ontvangen om de Ovet 9, een 25T Leminiskaat kraan, geheel elektrisch te moderniseren zowel de kraan en het ponton dit in het kader van een levensduurverlenging inclusief hybride aandrijving.

De bestaande Ward Leonard besturing inclusief de generatoren en motoren zijn hierbij in zijn geheel verwijderd en vervangen door  nieuwe Siemens PLC besturingen, frequentieregelaars en AC-motoren uitgevoerd met een hybride installatie op basis van Ultracaps.

Ovet heeft wederom gekozen voor een TES Industrial Systems Full-Hybride installatie, waarbij het systeem automatisch zoveel mogelijk generatorische energie opslaat in een buffer bestaande uit een door TES Industrial Systems B.V. ontworpen Ultracap systeem.

Het eerste Hybride systeem is in 2011 reeds inbedrijf genomen op de OVET 11, en heeft zich dus al bewezen de afgelopen jaren.

De afgelopen jaren is dit systeem ook is geïnstalleerd op de overige gemoderniseerde kranen van OVET.

Overigens zijn er sinds 2012 door ons een groot aantal Ultracap installaties geleverd voor verschillende toepassingen.

De voordelen voor het opslaan van deze energie zijn brandstof besparing, roetuitstoot vermindering en de besparing op onderhoudskosten aan de Dieselmotor.

Na paneelbouw in onze werkplaats worden de panelen uitgebreid getest om de doorlooptijd van de ombouw zo kort mogelijk te houden.

De kraan is sedert enkele maanden weer in productie, en werkt naar volle tevredenheid van Ovet.